Friday, July 14, 2006

Online-ul si tinerii americani

Cei de la Youth Trends, o companie de cercetare axata pe Generatia Y (Gen Y - cum o denumesc ei) a realizat un studiu despre preferintele tinerilor americani (16-25 ani) pentru online.

Desi se credea ca primul loc va fi ocupat de unul dintre MySpace sau YouTube, Google a spulberat topul: atat in clasamentul femeilor cat si in cel al barbatilor, Google a ocupat primul loc.

Partea interesanta a studiului vine din diferentele care apar intre cele doua clasamente.

Tinerele prefera dupa Google, siteurile de social networking si shoppingul online.

Pentru tineri (barbati) situatia sta putin altfel (de ce nu ma mir :D) Acestia prefera Google, siteurile de sport si apoi cele de social networking si shopping.


Ar fi interesant sa se faca si in Romania o cercetare pe preferintele tinerilor in materie de online (pe onlineul romanesc si nu numai).
Cu atat mai mult cu cat Barometrul de Opinie Publica realizat de catre Gallup Romania in luna mai 2006, arata ca majoritatea romanilor (73%) care stiu sa foloseasca computerul au varsta cuprinsa intre 18-24 ani.


Din cate stiu eu, ce s-a facut pana acum la noi a fost acel clasament (realizat de Neogen) care a urmarit cele mai utilizate cuvinte cheie in cautarile din reteaua sa.
Nici o cercetare pe preferinte. Inca.
Daca aveti interes si informatii, va rog anuntati-ma. :)

No comments: